torsdag 6 juni 2013

Morot och solros bröd

Blev lite bakande idag med då jag hade lite färsk jäst kvar och ville använda upp lite morot på ett bra sätt och då fick det bli ett litet bröd!

För ett bröd:

1/3 pkt jäst
50g smör
2 dl mjölk
1 nypa salt
1 tsk malen eller stött kummin
0.5 dl solroskärnor
1 morot, riven
4-5 dl vetemjöl

Smula ned jästen i en bunke. Smält därefter smöret och häll i mjölken och blanda sedan ner det med jästen när det är fingervarmt. Häll därefter i resten av ingredienserna och knåda till en elastisk deg. Låt jäsa i 30-40 min. Ta upp degen ur bunken och lägg i en brödform. Sätt nu ugnen på 200 grader medan brödet får jäsa i 30-40 min. Sätt in brödet nederst i ugnen i ca 20-25 minuter.

Ät och njut!

Färdigt bröd

Innan andra jäsningen

Innan första jäsningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar